Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tilliliha kielestä

Hirven kielestä syntyy mureaa tillilihaa.
Kielen tyvestä valmistettiin mureaa tillilihaa.
Kielen tyvestä valmistettiin mureaa tillilihaa. Kuva: Mari Ikonen

(3–4 annosta)

hirvenvasan kielen paksu pää

5 dl keitinlientä

5 dl keitinlientä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl vehnäjauhoja

1 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

1 tl sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(ripaus jauhettua valkopippuria)

1 dl kermaa

1 dl silputtua tilliä

Paloittele keitetyn kielen paksumpi pää suupaloiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita 1 dl kielen keitinlientä ja vehnäjauhot tasaiseksi jauhosuurukseksi. Laita loppu keitinliemi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä samalla sekoittaen viitisen minuuttia.

Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja silputulla tillillä sekä halutessasi pienellä ripauksella valkopippuria. Sekoita joukkoon lopuksi kerma. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai sokeria. Tillilihan pitää olla vienosti hapanimelää.

Lisää lihapalat kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoa perunamuusin ja keitettyjen kasvisten kanssa, koristele tuoreella tillillä.