Tilliliha kielestä

Ruokaohjeet 02.01.2020

Hirven kielestä syntyy mureaa tillilihaa.


Mari Ikonen
Kielen tyvestä valmistettiin mureaa tillilihaa.

(3–4 annosta)

hirvenvasan kielen paksu pää

5 dl keitinlientä

5 dl keitinlientä

2 rkl vehnäjauhoja

1 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

1 tl sokeria

(ripaus jauhettua valkopippuria)

1 dl kermaa

1 dl silputtua tilliä

Paloittele keitetyn kielen paksumpi pää suupaloiksi.

Sekoita 1 dl kielen keitinlientä ja vehnäjauhot tasaiseksi jauhosuurukseksi. Laita loppu keitinliemi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä samalla sekoittaen viitisen minuuttia.

Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja silputulla tillillä sekä halutessasi pienellä ripauksella valkopippuria. Sekoita joukkoon lopuksi kerma. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai sokeria. Tillilihan pitää olla vienosti hapanimelää.

Lisää lihapalat kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoa perunamuusin ja keitettyjen kasvisten kanssa, koristele tuoreella tillillä.

Lue lisää