Kylmää kieltä ja sitruunakastiketta

Ruokaohjeet 02.01.2020

Vasan kielestä syntyy herkullinen alkupala.


Mari Ikonen
Kylmä hirvenvasan kieli on herkullinen alkupala myös juhla-aterialle.

(3–4 alkupala-annosta)

hirvenvasan kielen kapea osa

1,5 dl keitinlientä

1 dl kermaa

1 munankeltuainen

1 rkl sitruunamehua

0,5 tl suolaa

5 viherpippuria

Koristeeksi:

5 viherpippuria

salaatinlehtiä

Nylje kieli ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kielen kapea osa viipaleiksi ja asettele viipaleet tarjoilu- tai annoslautasille.

Keitä siivilöityä keitinlientä pienessä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Sekoita raaka keltuainen kermaan ja hämmennä seos kuumaan keitinliemeen, samoin sitruunamehu, suola ja sormissa murskatut viherpippurit. Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen hiukan jäähtyä ja jähmettyä.

Lusikoi kastiketta kieliviipaleiden päälle ja koristele alkupala huuhdotuilla salaatinlehdillä tai rucolalla sekä murskatuilla viherpippureilla.

Lue lisää