Kylmää kieltä ja sitruunakastiketta
(3–4 alkupala-annosta)
hirvenvasan kielen kapea osa
1,5 dl keitinlientä
1 dl kermaa
1 munankeltuainen
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
5 viherpippuria
Koristeeksi:
5 viherpippuria
salaatinlehtiä
Nylje kieli ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kielen kapea osa viipaleiksi ja asettele viipaleet tarjoilu- tai annoslautasille.
Keitä siivilöityä keitinlientä pienessä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Sekoita raaka keltuainen kermaan ja hämmennä seos kuumaan keitinliemeen, samoin sitruunamehu, suola ja sormissa murskatut viherpippurit. Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen hiukan jäähtyä ja jähmettyä.
Lusikoi kastiketta kieliviipaleiden päälle ja koristele alkupala huuhdotuilla salaatinlehdillä tai rucolalla sekä murskatuilla viherpippureilla.
Metsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.
Osaston luetuimmat
- Viljelijät rahoittavat maataloutta yhä useammin hakkaamalla metsää – puuta myydään myös mahdollisten hakkuurajoitteiden pelossa
- Tämä kone mullisti kotitarveklapien tekemisen 40 vuotta sitten eikä vanhaan enää palattu
- Pikkulintuja kuolee nyt ravinnon puutteeseen – ruokaa kannattaa ripotella maahan, myös lapioon voi tarttua
- Kirjanpainajat tappoivat kuusia viime vuonna kolme kertaa enemmän kuin tavallisesti – hidas kevääntulo voi olla puille eduksi
- Video: Karhu heräsi talviunilta ja söi säkillisen rehuviljaa 89-vuotiaan pihan liepeillä
- Asko Pitkänen on tehnyt puukauppaa 43 vuotta – yhteen ostajan tarjoamaan sopimusehtoon hän ei suostu koskaan
- Käytettyjen klapikoneiden kauppa käy nyt kuumana – tässä kysytyimmät merkit, hinnat ja myyntiajat