Metsäsieniwellington

Ruokaohjeet 02.01.2020

Metsäsieniwellington on komea tarjottava päivällisillä.


Voitaikinakuoressa paistettu filee wellington on klassinen englantilainen liharuoka. Tässä sen suomalainen kasvisversio, jossa täytteenä on metsäsieniä, punajuurta ja ohraa.

(6 annosta)

1 iso lehtitaikinalevy (600 g)

Täyte:

500 g tuoreita tai pakastettuja metsäsieniä (esim. tatteja, suppilovahveroita, kantarelleja)

1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

300 g punajuurta

2 rkl öljyä

2 rkl soijakastiketta

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,5 dl tuoretta timjamia

Voiteluun:

tilkka raakaa kananmunaa tai kauramaitoa

Ota lehtitaikina pakastimesta sulamaan.

Puhdista ja paloittele tuoreet metsäsienet. Voit käyttää myös pakastettuja tai kuivattuja sieniä. Liota kuivatut ennen käyttöä.

Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

Kuori ja kuutioi punasipuli, kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja raasta kuoritut punajuuret. Kuullota kasarissa öljytilkassa sieniä ja sipulisilppua. Kun sienten neste on miltei haihtunut, lisää punajuuriraaste. Mausta täyte soijakastikkeella, suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla. Sekoita lopuksi joukkoon keitetty ohra.

Kauli lehtitaikinalevyä leivinpaperin päällä hieman suuremmaksi, noin 30 x 32 cm:n kokoiseksi. Levitä täyte levyn keskelle ja taita reunat täytteen päälle. Nipistele sauma hyvin kiinni. Sulje myös rullan päät huolella. Voit litistää saumaa esimerkiksi haarukalla.

Leikkaa päistä ylimääräinen taikina pois. Voit halutessasi muotoilla siitä lopuksi koristeita wellingtonrullan päälle.

Käännä rulla toisen leivinpaperiarkin avulla pellille niin, että saumapuoli jää alaspäin. Pistele haarukalla taikinakuoreen muutama ilmareikä. Halutessasi voit voidella rullan kananmunalla, mutta se ei ole välttämätöntä.

Paista sieniwellingtonia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa wellington esimerkiksi vihersalaatin kanssa.

Lue lisää