Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tyrnivispipuuro

Tyrnimarjoista keitetty vispipuuro kelpaisi hienoillekin illallisille.
Kuohkea tyrnivispipuuro ei jälkiruokana kaipaa lisukkeita, mutta sen voi tarjota myös maidon kanssa.
Kuohkea tyrnivispipuuro ei jälkiruokana kaipaa lisukkeita, mutta sen voi tarjota myös maidon kanssa. Kuva: Elina Lampela

(4 annosta)

1 l vettä

3 dl tyrnimarjoja

1 dl sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,25 tl suolaa

1,5 dl mannasuurimoita

Mittaa kattilaan vesi, tyrnimarjat, sokeri ja suola. Keitä noin 10 minuuttia.

Siivilöi neste ja painele tyrnimarjoja mahdollisimman tarkasti siivilää vasten, jotta saat kaiken mehun niistä irti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada neste takaisin kattilaan ja vispaa mannasuurimot joukkoon. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia vähän väliä sekoitellen.

Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Vinkki! Voit käyttää tyrnimarjojen siivilöinnistä ylijääneet kuoret ja siemenet vaikka smoothieissa tai leipätaikinassa.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.