Tyrnivispipuuro

Ruokaohjeet 02.01.2020

Tyrnimarjoista keitetty vispipuuro kelpaisi hienoillekin illallisille.


Elina Lampela
Kuohkea tyrnivispipuuro ei jälkiruokana kaipaa lisukkeita, mutta sen voi tarjota myös maidon kanssa.

(4 annosta)

1 l vettä

3 dl tyrnimarjoja

1 dl sokeria

0,25 tl suolaa

1,5 dl mannasuurimoita

Mittaa kattilaan vesi, tyrnimarjat, sokeri ja suola. Keitä noin 10 minuuttia.

Siivilöi neste ja painele tyrnimarjoja mahdollisimman tarkasti siivilää vasten, jotta saat kaiken mehun niistä irti.

Kaada neste takaisin kattilaan ja vispaa mannasuurimot joukkoon. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia vähän väliä sekoitellen.

Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Vinkki! Voit käyttää tyrnimarjojen siivilöinnistä ylijääneet kuoret ja siemenet vaikka smoothieissa tai leipätaikinassa.

Lue lisää