Glögiä variksenmarjoista, mustikasta ja puolukasta

Ruokaohjeet 02.01.2020

Joulun raikkain glögi keitetään metsämarjoista.


Johanna Kokkola
Pakastemarjoista valmistetun glögin voi maustaa perinteisillä glögimausteilla.

Kaarnikka-mustikkaglögi

(4 annosta)

4 dl variksenmarjoja

4 dl mustikoita

6 dl vettä

1 kanelitanko

1 tl kardemummaa

1 dl tummaa sokeria

Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää kanelitanko ja kardemumma. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta glögi sokerilla. Tarjoa kuumana.

Puolukkaglögi

(4 annosta)

5 dl puolukoita

6 dl kuumaa vettä

0,5 tl sitruunahappoa

2 tähtianista

4 cm:n pala tuoretta inkivääriä viipaleina

1 dl sokeria

Survo puolukoita hieman ja kaada niiden päälle kattilaan kuuma vesi. Lisää sitruunahappo, tähtianis ja inkivääriviipaleet ja anna juoman maustua seuraavaan päivään. Sekoita ja siivilöi. Mausta glögi sokerilla ja kuumenna ennen tarjoilua.

Vinkki! Käytä glögien siivilöinnistä ylijääneet marjojen kuoret smoothieen tai leipätaikinaan. Huuhtele ja kuivaa tähtianikset ja kanelitanko seuraavaa käyttöä varten.

Aiheeseen liittyvät artikkelit