Palsternakka-punajuurikeitto ja juuressipsit
(4 annosta)
700 g palsternakkaa
300 g punajuurta
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
7 dl vettä
kasvisliemikuutio
3 rkl kuivattua nokkosta
0,5 tl mustapippuria
1 tl timjamia
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
Juuressipsit:
keittojuuresten kuoret
3 rkl rypsiöljyä
5 katajanmarjaa
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
ranskankermaa
Valmista ensin sipsit: Pese palsternakat ja punajuuret hyvin. Kuori ne kuorimaveitsellä mahdollisimman ehjiksi viipaleiksi.
Laita palsternakan kuoret ja punajuuren kuoret omiin kulhoihinsa, jotta värit eivät sekoitu. Kaada palsternakankuorille 2 rkl rypsiöljyä ja punajuurenkuorille 1 rkl. Murskaa katajanmarjat. Ripottele murskattuja marjoja, suolaa ja pippuria molempiin kulhoihin. Hiero öljy ja mausteet kuoriin ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkkaile paistumista, jotta sipsit eivät pala. Anna jäähtyä.
Valmista keitto: Paloittele kuoritut juurekset. Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa, lisää juurekset ja sipulit. Kuullota noin viisi minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
Lisää nokkonen ja mausteet. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää lopuksi ruokakerma ja ripaus suolaa. Tarjoile keitto juuressipsien ja ranskankerman kanssa.
Metsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.
Osaston luetuimmat
- Tämä kone mullisti kotitarveklapien tekemisen 40 vuotta sitten eikä vanhaan enää palattu
- Metsä Group ottaa järeyteen perustuvan runkohinnan käyttöön myös uudistushakkuilla ‒ korvaa kiinteän runkohinnoittelun
- Stora Enson tulos heikkeni − yhtiö varautuu irtisanomisiin
- Ministeri Essayah topputtelee viljelijöiden odotuksia koskien valkoposkihanhien metsästyksen aloittamista
- Kemin jättitehtaalle karmea alku, yli viisi kuukautta pois pelistä – Metsä Group vakuuttaa, että puukauppatahti pitää silti
- Pikkulintuja kuolee nyt ravinnon puutteeseen – ruokaa kannattaa ripotella maahan, myös lapioon voi tarttua
- Lukijalta: Laskelma vääristi puun käytön tuottamaa fossiilisten päästöjen vähennystä