Villi purjo-perunasosekeitto
(6 annosta)
2 pientä purjoa
750 g jauhoisia perunoita
1,5 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus rouhittua mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa
villiyrttejä maun mukaan
50 g tuorejuustoa
(tarvittaessa ripaus suolaa)
Halkaise purjot. Huuhtele niistä huolellisesti multa ja silppua purjot veitsellä. Kuori ja paloittele perunat. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle vesi, murustele sekaan kasvisliemikuutiot. Keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Mausta pippureilla, silputulla persiljalla sekä kuivatuilla, pakastetuilla tai tuoreilla villiyrteillä (esim. vuohenputkea, poimulehteä tai nokkosta). Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä sekaan tuorejuustoa. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta