Villi purjo-perunasosekeitto

Ruokaohjeet 26.02.2020

Upota sosekeittoon kuivattuja, pakastettuja tai tuoreita villiyrttejä.


Mari Ikonen
Tarjoa keitto levylihapiirakan kanssa joko erikseen tai niin, että syvän lautasen pohjalla on pala lämmintä lihapiirakkaa ja sen päälle kauhotaan kuumaa sosekeittoa.

(6 annosta)

2 pientä purjoa

750 g jauhoisia perunoita

1,5 litraa vettä

2 kasvisliemikuutiota

ripaus jauhettua valkopippuria

ripaus rouhittua mustapippuria

kourallinen silputtua persiljaa

villiyrttejä maun mukaan

50 g tuorejuustoa

(tarvittaessa ripaus suolaa)

Halkaise purjot. Huuhtele niistä huolellisesti multa ja silppua purjot veitsellä. Kuori ja paloittele perunat. Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle vesi, murustele sekaan kasvisliemikuutiot. Keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Mausta pippureilla, silputulla persiljalla sekä kuivatuilla, pakastetuilla tai tuoreilla villiyrteillä (esim. vuohenputkea, poimulehteä tai nokkosta). Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä sekaan tuorejuustoa. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Lue lisää