Täytetyt letut

Ruokaohjeet 26.02.2020

Täytetyt letut tuovat tuulahduksen 70-luvulta.


Mari Ikonen
Letut ovat kaikkien suosikkeja myös suolaisena versiona.

(4 annosta)

5 dl maitoa

2 kananmunaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

Paistamiseen:

voita tai ruokaöljyä

Täyte:

1 iso sipuli

1 iso porkkana

1 rkl voita tai öljyä

300 g hirvenjauhelihaa

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

100 g tuorejuustoa (esim. yrttimaustettua)

Päälle:

100 g juustoraastetta

Sekoita lettutaikina ja anna sen turvota puolisen tuntia. Paista taikina suuriksi ohukaisiksi.

Kuori ja silppua sipuli, pese ja kuori porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuullota kasvisseosta paistinpannulla voissa tai öljyssä, lisää sitten hirvenjauheliha ja kypsennä sekoitellen. Lisää lopuksi tuorejuusto nokareina ja mausta täyte suolalla ja pippurilla.

Täytä letut kääryleiksi tai nyyteiksi ja laita ne uuninkestävään, laakeaan astiaan. Ennen tarjoilua ripota päälle juustoraastetta ja kuumenna lettukääröjä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Lue lisää