Hirvilihapiirakka

Ruokaohjeet 26.02.2020

Piirakan täytteeksi sopii hirvitäytteen sijasta myös tattimuhennos tai paksu kasvismuhennos.


Mari Ikonen
Peltilihapiirakka täyteläisen sosekeiton kanssa on retroherkku parhaimmillaan.

(10–12 palaa)

600 g pakastevoitaikinaa tai -lehtitaikinaa

Täyte:

1 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita

5 dl vettä

1 tl suolaa

300 g hirvenjauhelihaa

1 rkl ruokaöljyä

1 iso sipuli

1 tl suolaa

1 tl jauhettua maustepippuria

kourallinen silputtua persiljaa tai lipstikkaa (tai haluamaasi villiyrttiä)

3 kananmunaa

Voiteluun:

tilkka kananmunaa

Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön.

Keitä esikypsytetyt ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, mausta keitinvesi suolalla. Kaada kypsä ohra lävikköön ja valuta.

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua öljytilkassa paistinpannulla, lisää sitten jauheliha ja ruskista sekoitellen. Mausta suolalla ja maustepippurilla sekä silputuilla yrteillä.

Riko kulhoon kolme raakaa kananmunaa ja vatkaa niitä hiukan haarukalla. Sekoita toisessa kulhossa ohrasuurimot ja kypsä jauheliha-sipuliseos ja kääntele mukaan suurin osa munaseoksesta, säästä tilkka siitä piirakan voiteluun.

Kauli voitaikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja vedä leivinpaperi pellin päälle. Päällystä puolet taikinalevystä reunoja lukuun ottamatta täytteellä ja käännä toinen puoli kanneksi. Nosta reunat kannen päälle ja ummista ne haarukalla painelemalla. Voitele piirakka munalla ja pistele kuoreen haarukalla sinne tänne reikiä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kullanruskea.

Lue lisää