Hirvilihapiirakka
(10–12 palaa)
600 g pakastevoitaikinaa tai -lehtitaikinaa
Täyte:
1 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
300 g hirvenjauhelihaa
1 rkl ruokaöljyä
1 iso sipuli
1 tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria
kourallinen silputtua persiljaa tai lipstikkaa (tai haluamaasi villiyrttiä)
3 kananmunaa
Voiteluun:
tilkka kananmunaa
Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön.
Keitä esikypsytetyt ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, mausta keitinvesi suolalla. Kaada kypsä ohra lävikköön ja valuta.
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua öljytilkassa paistinpannulla, lisää sitten jauheliha ja ruskista sekoitellen. Mausta suolalla ja maustepippurilla sekä silputuilla yrteillä.
Riko kulhoon kolme raakaa kananmunaa ja vatkaa niitä hiukan haarukalla. Sekoita toisessa kulhossa ohrasuurimot ja kypsä jauheliha-sipuliseos ja kääntele mukaan suurin osa munaseoksesta, säästä tilkka siitä piirakan voiteluun.
Kauli voitaikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja vedä leivinpaperi pellin päälle. Päällystä puolet taikinalevystä reunoja lukuun ottamatta täytteellä ja käännä toinen puoli kanneksi. Nosta reunat kannen päälle ja ummista ne haarukalla painelemalla. Voitele piirakka munalla ja pistele kuoreen haarukalla sinne tänne reikiä.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kullanruskea.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun