Karpalo-omenachutney

Ruokaohjeet 05.02.2020

Chutney sopii muun muassa liharuokien täydentäjäksi sekä juustojen kaveriksi.


Vesa-Matti Väärä
Chutney on intialaistyyppinen maustehilloke.

1 suuri punasipuli

2 suurta, kirpeää omenaa

2 rkl rypsiöljyä

200 g karpaloita

1,5 dl vettä

2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä

2 rkl balsamietikkaa

3 dl sokeria

Kuori punasipuli, halkaise se ja viipaloi. Kuori ja kuutioi omenat.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuliviipaleita siinä parin minuutin ajan. Lisää muut ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia ja sekoita välillä. Jäähdytä ja laita lasipurkkiin. Tarjoa kanan tai punaisen lihan kanssa. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Vinkki! Voit maustaa chutneyn myös jouluisilla mausteilla, vaikkapa valmiilla glögimausteseoksella.

Lue lisää