Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Karpalo-omenachutney

Chutney sopii muun muassa liharuokien täydentäjäksi sekä juustojen kaveriksi.
Chutney on intialaistyyppinen maustehilloke.
Chutney on intialaistyyppinen maustehilloke. Kuva: Vesa-Matti Väärä

1 suuri punasipuli

2 suurta, kirpeää omenaa

2 rkl rypsiöljyä

200 g karpaloita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1,5 dl vettä

2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä

2 rkl balsamietikkaa

3 dl sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori punasipuli, halkaise se ja viipaloi. Kuori ja kuutioi omenat.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuliviipaleita siinä parin minuutin ajan. Lisää muut ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia ja sekoita välillä. Jäähdytä ja laita lasipurkkiin. Tarjoa kanan tai punaisen lihan kanssa. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Vinkki! Voit maustaa chutneyn myös jouluisilla mausteilla, vaikkapa valmiilla glögimausteseoksella.