Karpalo-omenachutney
Chutney sopii muun muassa liharuokien täydentäjäksi sekä juustojen kaveriksi.
1 suuri punasipuli
2 suurta, kirpeää omenaa
2 rkl rypsiöljyä
200 g karpaloita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1,5 dl vettä
2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
2 rkl balsamietikkaa
3 dl sokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori punasipuli, halkaise se ja viipaloi. Kuori ja kuutioi omenat.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuliviipaleita siinä parin minuutin ajan. Lisää muut ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia ja sekoita välillä. Jäähdytä ja laita lasipurkkiin. Tarjoa kanan tai punaisen lihan kanssa. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Vinkki! Voit maustaa chutneyn myös jouluisilla mausteilla, vaikkapa valmiilla glögimausteseoksella.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- ”Tästä alkaa halpuutuksen uusi aalto”, MTK:n Eerikki Viljanen arvasi, kun Coop tuli S-kauppoihin – huoli heräsi alkuperän hämärryttämisestä ja hintojen polkemisesta