Keskitalven salaatti ja karpalovinegretti

Ruokaohjeet 05.02.2020

Veriappelsiini-naudanpaistisalaatti saa potkua karpalovinegretistä.


Vesa-Matti Väärä
Keskitalven salaatti on näyttävä alkupala.

(4 alkuruoka-annosta)

kerä tummaa lehtisalaattia (esim. lollo rosso)

1–2 veriappelsiinia

1 suuri porkkana

150 g ohuita naudanpaistiviipaleita

Karpalovinegretti:

1,5 dl karpaloita

2 rkl hunajaa

1 tl sinappia

0,5 dl balsamietikkaa

0,5 dl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria

1–2 rkl vettä

Revi salaatti laakealle tarjoiluvadille. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Levitä porkkanasuikaleet ja appelsiiniviipaleet salaattipedille. Tee paistiviipaleista ruusukkeita ja asettele ne kasvisten lomaan.

Valmista vinegretti: Soseuta kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä sen verran, että kastikkeesta tulee notkeaa. Lusikoi vinegrettiä salaatin päälle.

Vinkki! Jos haluat salaatista pääruoan, lisää siihen keitettyä pastaa ja vihreitä papuja.

Lue lisää