Keskitalven salaatti ja karpalovinegretti
(4 alkuruoka-annosta)
kerä tummaa lehtisalaattia (esim. lollo rosso)
1–2 veriappelsiinia
1 suuri porkkana
150 g ohuita naudanpaistiviipaleita
Karpalovinegretti:
1,5 dl karpaloita
2 rkl hunajaa
1 tl sinappia
0,5 dl balsamietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
1–2 rkl vettä
Revi salaatti laakealle tarjoiluvadille. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Levitä porkkanasuikaleet ja appelsiiniviipaleet salaattipedille. Tee paistiviipaleista ruusukkeita ja asettele ne kasvisten lomaan.
Valmista vinegretti: Soseuta kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää vettä sen verran, että kastikkeesta tulee notkeaa. Lusikoi vinegrettiä salaatin päälle.
Vinkki! Jos haluat salaatista pääruoan, lisää siihen keitettyä pastaa ja vihreitä papuja.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja