Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hirvilindström

Hirvenjauheliha on erittäin monikäyttöistä. Se sopii hyvin esimerkiksi perinteisiin lindströminpihveihin.
Paista lindströmtaikina pannulla pihveiksi tai uunissa murekkeeksi ja tarjoa perunamuusin kanssa.
Paista lindströmtaikina pannulla pihveiksi tai uunissa murekkeeksi ja tarjoa perunamuusin kanssa. Kuva: Mari Ikonen

(4 annosta)

4 keskikokoista punajuurta

1 sipuli

200 g kermaviiliä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3–4 palaa paahtoleipää

400 g hirvenjauhelihaa

1 suuri kananmuna

1,5 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl kuivattua timjamia

0,5 tl jauhettua valkopippuria

(1–2 rkl kapriksia)

Keitä kuorimattomat punajuuret vedessä kypsiksi (noin 40 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja raasta raastinraudalla. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori sipuli ja silppua se hienoksi silpuksi.

Kaada kermaviili kulhoon ja murenna siihen paahtoleipäpalat. Sekoita ja anna leivänmurujen turvota hetki.

Lisää kulhoon sipulisilppu, valutettu punajuuriraaste, hirvenjauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa taikinaksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

Paista pannulla voissa lindströminpihveiksi (muutama minuutti molemmilta puolilta) tai muotoile uunivuokaan murekkeeksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa perunamuusin, voissa kuullotettujen sipulirenkaiden sekä esimerkiksi keitettyjen herneiden kanssa.