Hirvilindström
(4 annosta)
4 keskikokoista punajuurta
1 sipuli
200 g kermaviiliä
3–4 palaa paahtoleipää
400 g hirvenjauhelihaa
1 suuri kananmuna
1,5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl jauhettua valkopippuria
(1–2 rkl kapriksia)
Keitä kuorimattomat punajuuret vedessä kypsiksi (noin 40 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja raasta raastinraudalla. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois.
Kuori sipuli ja silppua se hienoksi silpuksi.
Kaada kermaviili kulhoon ja murenna siihen paahtoleipäpalat. Sekoita ja anna leivänmurujen turvota hetki.
Lisää kulhoon sipulisilppu, valutettu punajuuriraaste, hirvenjauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa taikinaksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Paista pannulla voissa lindströminpihveiksi (muutama minuutti molemmilta puolilta) tai muotoile uunivuokaan murekkeeksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Tarjoa perunamuusin, voissa kuullotettujen sipulirenkaiden sekä esimerkiksi keitettyjen herneiden kanssa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- ”Tästä alkaa halpuutuksen uusi aalto”, MTK:n Eerikki Viljanen arvasi, kun Coop tuli S-kauppoihin – huoli heräsi alkuperän hämärryttämisestä ja hintojen polkemisesta