Hirvilindström

Ruokaohjeet 11.02.2020

Hirvenjauheliha on erittäin monikäyttöistä. Se sopii hyvin esimerkiksi perinteisiin lindströminpihveihin.


Mari Ikonen
Paista lindströmtaikina pannulla pihveiksi tai uunissa murekkeeksi ja tarjoa perunamuusin kanssa.

(4 annosta)

4 keskikokoista punajuurta

1 sipuli

200 g kermaviiliä

3–4 palaa paahtoleipää

400 g hirvenjauhelihaa

1 suuri kananmuna

1,5 tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia

0,5 tl jauhettua valkopippuria

(1–2 rkl kapriksia)

Keitä kuorimattomat punajuuret vedessä kypsiksi (noin 40 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja raasta raastinraudalla. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois.

Kuori sipuli ja silppua se hienoksi silpuksi.

Kaada kermaviili kulhoon ja murenna siihen paahtoleipäpalat. Sekoita ja anna leivänmurujen turvota hetki.

Lisää kulhoon sipulisilppu, valutettu punajuuriraaste, hirvenjauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa taikinaksi ja anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

Paista pannulla voissa lindströminpihveiksi (muutama minuutti molemmilta puolilta) tai muotoile uunivuokaan murekkeeksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Tarjoa perunamuusin, voissa kuullotettujen sipulirenkaiden sekä esimerkiksi keitettyjen herneiden kanssa.

Lue lisää