Sieni-linssikeitto
(4 annosta)
200 g tatteja
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
50 g lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
2 dl vihreitä linssejä
1 l kasvislientä
0,5 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
0,5 dl hienonnettua tuoretta timjamia
1–1,5 tl suolaa
mustapippuria
Puhdista tatit ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja paloittele se pienehköiksi kuutioiksi. Silppua lehtikaali.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota tatteja pari minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota hetki ja lisää lehtikaalisilppu.
Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit ja kasvisliemi kattilaan. Anna keiton kiehua kannen alla noin 25 minuuttia.
Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli ja timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Vinkki! Jos et löydä tatteja, käytä keittoon mitä tahansa muita ruokasieniä.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha