Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sieni-linssikeitto

Aateloi linssikeitto metsäsienillä.
Vihreät linssit ovat omiaan keittoihin, koska ne säilyttävät muotonsa kypsyessään. Voit kokeilla myös belugalinssejä.
Vihreät linssit ovat omiaan keittoihin, koska ne säilyttävät muotonsa kypsyessään. Voit kokeilla myös belugalinssejä. Kuva: Elina Lampela

(4 annosta)

200 g tatteja

3 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 porkkana

50 g lehtikaalia

2 rkl oliiviöljyä

2 dl vihreitä linssejä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 l kasvislientä

0,5 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia

0,5 dl hienonnettua tuoretta timjamia

1–1,5 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

mustapippuria

Puhdista tatit ja viipaloi ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja paloittele se pienehköiksi kuutioiksi. Silppua lehtikaali.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota tatteja pari minuuttia. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota hetki ja lisää lehtikaalisilppu.

Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit ja kasvisliemi kattilaan. Anna keiton kiehua kannen alla noin 25 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli ja timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Vinkki! Jos et löydä tatteja, käytä keittoon mitä tahansa muita ruokasieniä.