Tyrniteeleivät ja villiyrttilevite

Ruokaohjeet 16.04.2020

Terästä teeleivät tyrnimehulla ja tarjoa leipästen kanssa kauniin vihreää levitettä.


Elina Lampela
Tyrnimehu antaa teeleiville mukavan marjaisan vivahteen.

Tyrniteeleivät

(10–12 kpl)

2 dl kaurahiutaleita

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

2 dl sokeroimatonta tyrnimehua

0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää tyrnimehu ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille pyöreitä teeleipäsiä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Villiyrttilevite

2 dl tuoreita villiyrttejä (esim. nokkosta, pihasauniota, käenkaalia)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

puolikkaan sitruunan mehu

0,5 tl suolaa

mustapippuria

Hienonna yrtit leikkuulaudalla veitsellä tai morttelissa mahdollisimman hienoksi. Sekoita yrttisilppu tuorejuuston sekaan. Mausta levite sitruunamehulla, suolalla ja oman maun mukaan pippurilla.

Vinkki! Jos käytät kuivattuja villiyrttejä, yksi desilitra riittää. Voit käyttää myös öljyyn säilöttyjä villiyrttejä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit