Ruokaohjeet
21.09.2020
Kirpeä puolukka ja makea muru ovat herkullinen pari.
Elina Lampela
Pohja:
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Täyte:
4–5 dl puolukoita
Muruseos:
0,5 dl voita tai margariinia
1,5 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka.
Valmista pohja. Sekoita öljy ja jogurtti kulhossa. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle puolukat.
Valmista muruseos nyppimällä rasva, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin. Levitä muruseos piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunissa 45–50 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.