Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helppo puolukka-murupiirakka

Kirpeä puolukka ja makea muru ovat herkullinen pari.
Piirakan voi mainiosti leipoa myös muista luonnonmarjoista.
Piirakan voi mainiosti leipoa myös muista luonnonmarjoista. Kuva: Elina Lampela

Pohja:

0,75 dl rypsiöljyä

2 dl jogurttia

3 dl vehnäjauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täyte:

4–5 dl puolukoita

Muruseos:

0,5 dl voita tai margariinia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1,5 dl vehnäjauhoa

1 dl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka.

Valmista pohja. Sekoita öljy ja jogurtti kulhossa. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan ja ripottele päälle puolukat.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmista muruseos nyppimällä rasva, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin. Levitä muruseos piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 45–50 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.