Mustatorvisienikeitto

Ruokaohjeet 11.03.2020

Kuivatuista sienistä syntyy helppo ja herkullinen keitto.


Vesa-Matti Väärä
Mustatorvisienikeitto toimii sekä arkisena pääruokana leivän kanssa että juhla-aterian alkukeittona.

(3–4 annosta)

noin 2 dl (20 g) kuivattuja mustatorvisieniä

1 pieni sipuli

2 rkl voita

4 rkl vehnäjauhoja

1 l kasvislientä (tai 1 l vettä + 2 liemikuutiota)

1 dl kermaa

100 g sulatejuustoa

ripaus suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

pieni kourallinen silputtua persiljaa

Murskaa kuivat sienet tai jätä osa kokonaisiksi, jos haluat keittoon sattumia. Pane sienet likoamaan pieneen määrään vettä noin 10 minuutiksi. Valuta sienet ja painele osa nesteestä pois.

Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulisilppu ja sienimurska ja kuullota muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä hyvin sekoittaen.

Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes keitto sakenee. Lisää loput ainekset ja tarkista maku.

Aiheeseen liittyvät artikkelit