Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mustatorvisienikeitto

Kuivatuista sienistä syntyy helppo ja herkullinen keitto.
Mustatorvisienikeitto toimii sekä arkisena pääruokana leivän kanssa että juhla-aterian alkukeittona.
Mustatorvisienikeitto toimii sekä arkisena pääruokana leivän kanssa että juhla-aterian alkukeittona. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(3–4 annosta)

noin 2 dl (20 g) kuivattuja mustatorvisieniä

1 pieni sipuli

2 rkl voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

4 rkl vehnäjauhoja

1 l kasvislientä (tai 1 l vettä + 2 liemikuutiota)

1 dl kermaa

100 g sulatejuustoa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

ripaus suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

pieni kourallinen silputtua persiljaa

Murskaa kuivat sienet tai jätä osa kokonaisiksi, jos haluat keittoon sattumia. Pane sienet likoamaan pieneen määrään vettä noin 10 minuutiksi. Valuta sienet ja painele osa nesteestä pois.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulisilppu ja sienimurska ja kuullota muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle jauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä hyvin sekoittaen.

Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes keitto sakenee. Lisää loput ainekset ja tarkista maku.