Tattirisotto
(4 annosta)
1–2 dl kuivattuja herkkutatteja
8 dl lientä (kasvisliemi + sienten liotusliemi)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 rkl voita
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Liota kuivattuja tatteja vedessä 20 minuuttia ennen käyttöä. Purista ylimääräinen vesi pois.
Kiehauta liemi, johon voit käyttää kasvisfondia tai -liemikuutiota sekä sienten liotusvettä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulisilppu ja sienet. Kuullota muutama minuutti.
Lisää kattilaan riisi ja sekoittele vielä pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin.
Pidä lämpö vähän alle keskitason. Lisää kattilaan kuumaa lientä noin 1 dl kerrallaan ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää seuraava annos, kun edellinen on imeytynyt. Sekoita risottoa kypsennyksen aikana. Risoton kypsyminen kestää noin 20 minuuttia.
Sekoita kypsän risoton joukkoon voi ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset