Tattirisotto

Ruokaohjeet 11.03.2020

Tattirisotto on klassikkoruoka, joka onnistuu myös kuivatuista tateista.


Vesa-Matti Väärä
Hyvistä raaka-aineista valmistettu tattirisotto on jopa vielä herkullisempaa seuraavana päivänä.

(4 annosta)

1–2 dl kuivattuja herkkutatteja

8 dl lientä (kasvisliemi + sienten liotusliemi)

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä

1 rkl voita

1 dl parmesaaniraastetta

1 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

Liota kuivattuja tatteja vedessä 20 minuuttia ennen käyttöä. Purista ylimääräinen vesi pois.

Kiehauta liemi, johon voit käyttää kasvisfondia tai -liemikuutiota sekä sienten liotusvettä.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulisilppu ja sienet. Kuullota muutama minuutti.

Lisää kattilaan riisi ja sekoittele vielä pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin.

Pidä lämpö vähän alle keskitason. Lisää kattilaan kuumaa lientä noin 1 dl kerrallaan ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää seuraava annos, kun edellinen on imeytynyt. Sekoita risottoa kypsennyksen aikana. Risoton kypsyminen kestää noin 20 minuuttia.

Sekoita kypsän risoton joukkoon voi ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit