Viisi vinkkiä kuivattujen sienten käyttöön
1. Kun käytät kuivattuja sieniä, voit liottaa ne ja käsitellä tuoreiden tavoin, tai voit murentaa tai jauhaa ne ruoan sekaan. Jos käytät murennettuja sieniä, ota huomioon, että sienijauhe imee itseensä nestettä.
2. Jos liotat kuivatut sienet, voit lisätä liotusnesteeseen mausteita jo valmiiksi.
3. Kuivatut sienet säilyvät pitkään, sillä sienissä ei ole rasvaa. Anna mahdollisuus myös muutaman vuoden takaisille kuivasienille, jos ne on säilötty tiiviisti lasitölkissä.
4. Jauhettuja sieniä voi käyttää mausteena antamassa ruokiin umamiaromia. Sienijauhe sopii esimerkiksi tomaattikastikkeeseen, keittoihin tai vaikkapa sämpylätaikinaan.
5. Kuivatuilla, jauhetuilla sienillä voit tehdä sienten makua tutuksi myös niille, joita sienten rakenne ei miellytä.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla