Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Marskin villimpi kuha

Kuhaa Mannerheimin tapaan on klassikko, jonka lisukkeena käytetään yleensä herkkusieniä. Teimme siitä villimmän version.
Annoksen kruunaa piparjuurivoi.
Annoksen kruunaa piparjuurivoi. Kuva: Mari Ikonen

(2 annosta)

noin kilon painoinen merikuha

1 dl korppujauhoja

ripaus suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

ripaus rouhittua valkopippuria

4 rkl voita

2 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa

Sienimuhennos:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl myrkyttömiksi käsiteltyjä korvasieniä tai muita metsäsieniä

2 rkl voita

2 rkl kuivaa valkoviiniä tai 1 tl valkoviinietikkaa

1 dl kuohukermaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 tl suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

Perkaa kuha ja fileoi se tai käytä valmiita kuhafileitä.

Tee sienimuhennos. Jos olet löytänyt korvasieniä, keitä ne kahteen kertaan runsaassa vedessä (2 x 10 min, heitä keitinvedet pois) ja huuhtele. Valuta sienet siivilässä ja paloittele. Voit myös käyttää pakastimesta löytyviä edellissyksyn sieniä, vaikkapa kantarelleja, mustavahakasta tai lampaankääpää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata voi pienessä kattilassa ja kääntele siinä sienisilppua. Lisää valkoviini, kuohukerma, suola ja pippuri ja keitä kasaan muhennokseksi välillä hämmentäen.

Leivitä kuhafileet korppujauhoilla, jotka on maustettu suolalla ja valkopippurilla, ja paista fileet yksi kerrallaan pannulla voissa kauniin ruskeiksi. Ota fileet sivuun ja lisää kuumaan pannuun voita sekä hienoksi raastettua piparjuurta tai putkilossa myytävää piparjuuritahnaa. Anna piparjuurivoin hautua hetki samalla kun kokoat annokset.

Tarjoa kuhan lisukkeena keitettyjä perunoita ja vihanneksia sekä sienimuhennosta. Valuta lopuksi kalafileen päälle piparjuurivoita.