Marskin villimpi kuha
(2 annosta)
noin kilon painoinen merikuha
1 dl korppujauhoja
ripaus suolaa
ripaus rouhittua valkopippuria
4 rkl voita
2 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
Sienimuhennos:
2 dl myrkyttömiksi käsiteltyjä korvasieniä tai muita metsäsieniä
2 rkl voita
2 rkl kuivaa valkoviiniä tai 1 tl valkoviinietikkaa
1 dl kuohukermaa
0,5 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
Perkaa kuha ja fileoi se tai käytä valmiita kuhafileitä.
Tee sienimuhennos. Jos olet löytänyt korvasieniä, keitä ne kahteen kertaan runsaassa vedessä (2 x 10 min, heitä keitinvedet pois) ja huuhtele. Valuta sienet siivilässä ja paloittele. Voit myös käyttää pakastimesta löytyviä edellissyksyn sieniä, vaikkapa kantarelleja, mustavahakasta tai lampaankääpää.
Sulata voi pienessä kattilassa ja kääntele siinä sienisilppua. Lisää valkoviini, kuohukerma, suola ja pippuri ja keitä kasaan muhennokseksi välillä hämmentäen.
Leivitä kuhafileet korppujauhoilla, jotka on maustettu suolalla ja valkopippurilla, ja paista fileet yksi kerrallaan pannulla voissa kauniin ruskeiksi. Ota fileet sivuun ja lisää kuumaan pannuun voita sekä hienoksi raastettua piparjuurta tai putkilossa myytävää piparjuuritahnaa. Anna piparjuurivoin hautua hetki samalla kun kokoat annokset.
Tarjoa kuhan lisukkeena keitettyjä perunoita ja vihanneksia sekä sienimuhennosta. Valuta lopuksi kalafileen päälle piparjuurivoita.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata