Ahvenenmätileivät

Ruokaohjeet 06.05.2020

Mätileivät ovat helppoa juhlatarjottavaa.


Mari Ikonen
Koristele mätileivät kevään villiyrteillä.

(2 alkupala-annosta)

1 dl pakastettua ahvenenmätiä

50 g smetanaa

ripaus suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

0,5 tl sitruunamehua

kourallinen silputtua ruohosipulia

4 viipaletta perunalimppua

10 g voita

Koristeeksi:

kevään villiyrttejä

Sulata mäti jääkaapissa. Valuta sitä hetki tiheässä siivilässä tai suodatinpussissa ennen kuin lisäät siihen smetanan ja mausteet. Anna mätitahnan jähmettyä jääkaapissa.

Ota perunalimppuviipaleista piparimuotilla neljä sydämenmuotoista leipää ja voitele ne kevyesti voilla.

Laita leiville mätipäällyste ja koristele kevään villiyrteillä tai vaikkapa koivun hiirenkorvilla. Tarjoile heti joko sellaisenaan tai salaattipedillä.

Vinkki! Jos teet mätileipiä enemmän ja tarjoat ne vaikkapa kuohuviinin kanssa perhejuhlien pikkupaloina, säilytä ne tarjoiluhetkeen asti jääkaapissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit