Hirvistroganoff

Ruokaohjeet 07.11.2016

Hirvenliha antaa tuttuun stroganoffiin metsän maun.


Mari Ikonen
Hirvistroganoffiin ei tarvita fileetä, kun kypsennysaika on riittävä.

(4–6 annosta)

800 g hirven sisä- tai paahtopaistia
50 g voita
8–10 dl vettä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 suola- tai etikkakurkku
2 pientä tomaattipyreetölkkiä
2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl riistafondia
4–5 rkl ruskeaa maizenasuurustetta
1 dl smetanaa

Koristeeksi:

persiljaa
pannulla paistettuja metsäsieniä

 

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

Poista paistista tai paistipaloista kalvot ja suikaloi liha noin sentin vahvuisiksi suikaleiksi. Paista suikaleet voissa kuumalla pannulla 3–4 erässä ja laita pataan. Huuhdo paistoerien välissä paistinpannu vedellä ja kaada huuhdeliemi lihojen päälle.

Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele ne muutamaksi palaksi. Paloittele suolakurkku kuutioiksi. Lisää kasvikset pataan, samoin tomaattipyree, fondi ja mausteet, ja kuumenna kiehuvaksi.

Anna ruoan kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä 40–50 minuuttia. Kun liha on mureaa, suurusta liemi kastikkeeksi maizenalla ja sekoita joukkoon smetana.

Koristele persiljalla ja kourallisella metsäsieniä ja tarjoa perunoiden tai riisin sekä keitettyjen kasvisten kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit