Kolmen marjan kerrossorbetti

Ruokaohjeet 07.11.2016

Marjasorbettiin voi yhdistellä erilasia tuoreita ja pakastimesta löytyviä marjoja.


Sari Tammikari
Kerrossorbetin voi myös kumota lautaselle, jolloin kerrokset tulevat näkyviin.

(4 annosta)

1 dl hillosokeria
yhden sitruunan mehu
0,5 dl vettä
2 dl karpaloita
2 dl metsävadelmia
2 dl sokeroimatonta tyrnimehua
2 tl perunajauhoja
4 rkl hunajaa

Koristeluun:

vadelmia
tyrnimarjoja

 

Mittaa hillosokeri, sitruunamehu ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes seos vaalenee ja sakenee. Lisää kattilaan pakastekarpalot ja -vadelmat ja kiehauta. Soseuta ainekset ja anna soseen jäähtyä.

Sekoita perunajauhot tyrnimehuun ja kiehauta. Sulata mehuun hunaja ja jäähdytä.

Kaada tyrnimehuseos laakean kulhon pohjalle. Valuta päälle punainen marjasose ja peitä astia, ettei se ota vieraita aromeja pakastimessa.

Pakasta sorbettia yön yli tai vähintään viisi tuntia. Sekoita pari kertaa jäätymisen alkuvaiheessa.

Nosta sorbetti pakastimesta huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele marjoilla.

 

Vinkki! Voit jäädyttää sorbetin myös noin 2 dl:n vetoisissa annosvuoissa.

Lue lisää