Marjaisa mutakakku

Ruokaohjeet 07.11.2016

Marjat antavat mutakakkuun makua ja mehevyyttä.


Maarit Cederberg
Mutakakun makuun sopivat monenlaiset metsämarjat.

(8–10 palaa)

Vuokaan:

nokare voita
mannasuurimoita tai korppujauhoja

Kakkutaikinaan:

200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl pakastemarjoja (esim. mustikoita tai vadelmia)
1 tl leivinjauhetta

2 ½ dl vehnäjauhoja

Kypsän kakun pinnalle:

½ dl tomusokeria
2 tl kanelia

Koristeeksi:

suklaaseen kastettuja manteleita tai pakastemarjoja
tuoreita ruusunlehtiä

 

Säädä uuni 180-asteiseksi. Voitele läpimitaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka voilla ja leivitä se mannasuurimoilla tai korppujauhoilla.

Paloittele suklaa ja voi pyöreäpohjaiseen kulhoon ja aseta vesikattilan päälle vesihauteeseen, anna sulaa. Varo ettei joukkoon pääse vesihöyryä.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää pakastemarjat hiukan sulaneina. Valuta joukkoon suklaa-voisula ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan kevyesti nostellen.

Kumoa taikina leivitettyyn vuokaan ja kypsennä uunin keskiritilällä 25–30 minuuttia.

Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä. Ripota pinnalle kanelilla maustettua tomusokeria. Korista kakku vihreillä lehdillä ja sulaan suklaaseen kastetuilla manteleilla, pakastemansikoilla, -karpaloilla tai -karviaisilla. Pääsiäisen aikaan kakku saa soman pinnan pääsiäismakeisista.

 

Vinkki! Jos haluat tarjota mutakakun hyvin kosteana, lyhennä paistoaikaa viitisen minuuttia ja tarjoa kakku lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit