Skotlantilainen lintukeitto

Ruokaohjeet 07.11.2016

Jos saaliina on yksi peltopyy, heinäsorsa tai nuori teeri ja syöjiä puolen tusinaa, linnusta kannattaa keittää soppa.


Mari ikonen
Jos saaliina on vain yksi metsälintu, maukas ja ruokaisa perunakeitto syntyy yhdestäkin linnusta.

(6 annosta)

Liemi:

1 sorsa tai pieni teeri
2–3 l vettä
3 laakerinlehteä
10 maustepippuria
10 katajanmarjaa
1 porkkana
1 pieni palsternakka
1 sipuli

Keitto:

2 l lintulientä
12 perunaa
5 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
150 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
nippu persiljaa
nippu ruohosipulia
kypsän linnun lihat

 

Keitä riistalintu oheisen ohjeen mukaan. Laita kiehuvaan liemeen mausteet sekä puhtaaksi raaputettu porkkana, kuorittu palsternakka ja kuorittu sipuli. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana. Kun lintu on kypsä, siivilöi liemi toiseen kattilaan.

Kuori ja paloittele perunat. Raaputa porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Lisää kasvikset lintuliemeen ja keitä kypsiksi (noin 15–20 minuuttia). Lisää suola sekä sulatejuusto nokareina, anna juuston sulaa. Silppua persilja ja ruohosipuli. Lisää keittoon lintupalat sekä vihersilppu, tarkista maku. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit