Suomalaiset sushipalat

Ruokaohjeet 07.11.2016

Ohrasuurimoista ja mateenmädistä syntyy maukkaita, sushimaisia suupaloja.


Sari Tammikari
Sushipalojen kanssa voi tarjota inkiväärilastuja.

(4 annosta)

3 dl kokonaisia, esikeitettyjä ohrasuurimoita
vettä (runsaasti huuhteluun + 4 dl keittämiseen)

Maustekastike:

2 rkl omenaviinietikkaa
2 tl sokeria
tilkka vettä

Koristeluun:

200 g suolattua ja pakastettua mateenmätiä
noin 100 g inkiväärilastuja
1 tl piparjuuri- tai wasabitahnaa

Mausteeksi:

soijakastiketta

 

Mittaa ohrasuurimot kattilaan ja huuhtele ne runsaassa, haaleassa vedessä. Valuta suurimot ja lisää kylmää vettä kattilaan sen verran, että suurimot juuri ja juuri peittyvät. Seisota suurimoita vedessä 20 minuuttia.

Valuta kaikki vesi pois kattilasta ja lisää 4 dl kylmää vettä. Kuumenna, kunnes vesi alkaa kiehua, ja alenna lämpötila haudutusteholle. Anna suurimoiden hautua reilu 30 minuuttia kannen alla. Nosta kattila liedeltä ja anna ohrasuurimoiden jäähtyä kädenlämpöisiksi.

Sekoita maustekastike ja valele se suurimoiden päälle. Hurauta haaleat ohrasuurimot sauvasekoittimella rakenteeltaan hieman rikki, jotta paloja on helpompi muotoilla. Muotoile ohrasuurimomassasta suupalan kokoisia palleroita tai painele suurimomassa pieniin muotteihin.

Koristele palat mädillä, inkiväärilastuilla ja hyvin varovasti piparjuuritahnalla tai wasabilla. Kata pöytään tarjolle myös soijakastiketta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit