Hirvipihvit hapankaalipedillä
(4 annosta)
500 g hirvenjauhelihaa
4 viipaletta paahtoleipää
2 dl kermaa
2 sipulia
150 g pekonia
1 muna
1 tl suolaa
kourallinen silputtua persiljaa
muutama rouhaisu musta- tai viispippuria myllystä
Paistamiseen:
2 rkl voita
Haudutettu hapankaali:
400 g hapankaalia
100 g smetanaa
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl vahvaa sinappia
2 rkl hunajaa
muutama rouhaisu mustapippuria
Pihvien päälle:
6–7 punasipulia
3–4 rkl öljyä
Ota pakastettu hirvenjauheliha edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.
Murenna kulhoon paahtoleivät ja kaada murujen päälle kerma. Sekoita ja anna turvota.
Kuori ja silppua sipulit ja paloittele pekoniviipaleet hienoksi silpuksi. Kuullota sipuli- ja pekonisilppua paistinpannulla miedolla lämmöllä ja ota se sitten jäähtymään.
Lisää leivänmuruseokseen raaka riistajauheliha, kananmuna, suola, persiljasilppu, pippuri sekä jäähtynyt sipuli-pekonisilppu ja sekoita taikinaksi. Anna sen levätä hetki jääkaapissa sillä aikaa, kun teet hapankaalilisukkeen ja silppuat punasipulit.
Laita hapankaali pieneen kattilaan ja lisää smetana, valkoviini, sinappi, hunaja ja pippuri. Kuumenna sekoittaen ja hauduta kannen alla vartin verran miedolla lämmöllä.
Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuullota renkaat paistinpannulla öljyssä niin, että niihin jää purutuntumaa.
Muotoile hirvitaikina neljäksi pihviksi ja paista ne kahdessa erässä molemmin puolin voissa. Jos jauheliha on laadukasta, voit halutessasi jättää pihvit keskeltä punertaviksi.
Jaa hapankaali kuumennetuille lautasille, laita päälle pihvi ja pihvin päälle paistetut punasipulirenkaat. Tarjoa heti.
Osaston luetuimmat
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun