Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokkosvohvelit tarjoillaan paistettujen horsmanversojen kanssa

Nokkosvohveleiden täytteeksi sopii ihanasti myös savukala.
Maitohorsmaa voi käyttää parsan tavoin. Herkullisimpia ovat nuoret, vastanousseet versot.
Maitohorsmaa voi käyttää parsan tavoin. Herkullisimpia ovat nuoret, vastanousseet versot. Kuva: Elina Lampela

Nokkosvohvelit

(8 kpl)

Ainekset

  • noin litra nokkosenlehtiä
  • 6 dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 1,5 tl omenaviinietikkaa
  • 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 5 dl spelttijauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Lisuke

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • nippu maitohorsmanversoja
  • voita tai öljyä
  • suolaa ja pippuria

Tee näin

Huuhtele keräämäsi nokkoset. Ryöppää nokkoset: pudota ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja valuta sitten lävikössä. Silppua ryöpätyt nokkoset saksilla.

Kaada maito kulhoon ja sekoita joukkoon etikka ja silputut nokkoset. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 15 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sivele vohveliraudan paistopinnoille rypsi- tai auringonkukkaöljyä ja paista taikinasta kullankeltaisia vohveleita.

Siisti keräämäsi horsmanversot. Leikkaa niistä puumaiset tyvet pois ja halutessasi kuori varret. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla. Paista horsmanversoja rasvassa kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile vohvelit paistettujen horsmanversojen, savukalan ja ranskankerman kanssa.