Korvasienipiirakka
(6 annosta)
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
125 g voita
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
300–400 g kahdesti keitettyjä korvasieniä
1 nippu kevätsipulia tai 1 iso keltasipuli
3 munaa
2 dl kermaa
200 g kermaviiliä
pari kourallista persiljaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
150 g juustoraastetta (esim. emmental)
Tee ensin pohjataikina: Laita kulhoon jauhot, joihin on sekoitettu suola, lisää kylmä voi kuutioina ja nypi jauhojen kanssa taikinaksi. Lisää tilkka kylmää vettä ja muotoile taikinasta nopeasti kiinteä pallo. Laita se puoleksi tunniksi kylmään.
Purista esikäsitellyistä, keitetyistä korvasienistä vesi ja paloittele sienet. Silppua kevätsipulit varsineen hienoksi silpuksi. Jos käytät tavallista sipulia, kuullota sipulisilppu voissa ennen piirakkaan laittamista.
Sekoita kulhossa munat, kerma, kermaviili, silputtu persilja ja mausteet. Lisää lopuksi puolet juustoraasteesta.
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita piiraspohjan päälle paloitellut korvasienet ja kevätsipulisilppu. Kaada päälle muna-kerma-juustotäyte. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa lämpimänä iltapalaksi raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Oikaise ja käytä kaupan valmista, pakastettua piirakkataikinaa.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- S-ryhmä vaihtoi Atrian sianlihan ulkomaiseen – asiantuntija: ”Edullisuus tuntuu olevan tällä hetkellä tärkeintä”
- Lukijalta: Vesijalanjäljestä ollaan tekemässä uusi keino syyllistää maataloutta