Korvasieni on herkullinen, mutta tuoreena myrkyllinen ruokasieni – Näin käsittelet korvasienen
1. Tuoreet korvasienet ovat tappavan myrkyllisiä. Myrkky on vesiliukoista ja herkästi haihtuvaa, joten sienet pitää keittää kahdesti ennen ruoanlaittoa.
2. Huuhdo korvasienet väljässä vedessä ja leikkaa niistä pois hiekkainen kanta.
3. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä 5–10 minuuttia kerrallaan. Keitinveden pinnalle syntyy runsaasti vaahtoa. Pidä liesituuletin täysillä. Isot määrät on paras keittää ulkosalla.
4. Ensimmäisen keittokerran jälkeen nostele sienet reikäkauhalla lävikköön, jotta niiden poimuihin mahdollisesti jäänyt hiekka pysyy kattilan pohjalla.
5. Huuhtele sienet lävikössä runsaalla vedellä molempien keittokertojen jälkeen. Heitä molemmat keitinvedet pois ja pesaise kattila ennen toista keittämiskertaa.
6. Käsittelystä huolimatta korvasieniin jää gyromitriiniä, joten niitä ei suositella lapsille eikä raskaana oleville.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- S-ryhmä vaihtoi Atrian sianlihan ulkomaiseen – asiantuntija: ”Edullisuus tuntuu olevan tällä hetkellä tärkeintä”
- Lukijalta: Vesijalanjäljestä ollaan tekemässä uusi keino syyllistää maataloutta