Savukala-perunasalaatti
(4 annosta)
1 kg perunoita
1–2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
500 g (nippu) tankoparsaa
1 purkki Järki särki savustettu & luomuvalkosipuli -säilykettä tai 150–200 g vaaleaa savukalaa
Punasipulit marinadissa:
1 iso tai 2 pientä punasipulia
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
0,5 dl siankärsämöä (tai 1 rkl kuivattuna)
Koristeluun:
0,5 dl tuoretta tilliä silputtuna
Marinoi ensin punasipulit. Kuori ja pilko punasipulit ohuiksi siivuiksi. Sekoita yhteen punaviinietikka, öljy, sinappi, hunaja ja siankärsämö. Kaada marinadi sipulien päälle, sekoita hyvin ja jätä maustumaan huoneenlämpöön.
Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi ja levitä uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja hiukan suolaa ja kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
Kypsennä parsat paistamalla niitä pannulla muutaman minuutin ajan. Jätä parsat napakoiksi. Pilko suupaloiksi ja laita kärkinuput sivuun koristelua varten.
Yhdistä kuumat perunapalat ja tankoparsapalat. Jos käytät Järki särki -säilykettä, kaada purkin sisältö öljyineen kasvisten päälle. Lisää marinoidut punasipulitkin liemineen. Jos käytät savukalaa, jaa se sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kasvisten kanssa. Voit lisätä hieman öljyä tarvittaessa.
Hienonna tilli ja sekoita salaatin joukkoon. Laita salaatti tarjoiluastiaan ja nostele parsanuput päälle. Tarjoile poimulehti-kermaviilikastikkeen kanssa.
Poimulehti-kermaviilikastike
2 rkl rasvaista majoneesia
1 sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 prk kermaviiliä
2 rkl turkkilaista jugurttia
0,5 dl tuoreita poimulehtiä
Sekoita majoneesi, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää kermaviili ja jugurtti mukaan varovasti nostellen. Pilko poimulehdet hienoksi silpuksi ja sekoita varovasti joukkoon. Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla