Puolukkainen saaristolaisleipä
Jos puolukkasadon runsaus yllättää, kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä. Saaristolaisleipään puolukka antaa mehevyyttä ja maukkautta.
2 tai 3 leipää
1 l piimää
50 g hiivaa
3 dl siirappia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 dl puolukkasurvosta
3 dl kauraleseitä
3 dl kaljamaltaita
4 dl ruisjauhoja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 tl suolaa
n. 1 l vehnäjauhoja
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Kaikkia vehnäjauhoja ei välttämättä tarvita, taikina saa jäädä melko löysäksi. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
Jaa taikina kahteen tai kolmeen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kohota noin puolitoista tuntia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen ja peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Paista leipiä kaikkiaan noin tunti ja 15 minuuttia. Saaristolaisleipä on parhaimmillaan päivän tai parin päästä paistamisesta.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu