Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puolukkainen saaristolaisleipä

Jos puolukkasadon runsaus yllättää, kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä. Saaristolaisleipään puolukka antaa mehevyyttä ja maukkautta.
Saaristolaisleipä saa hapanimelän aromin puolukka­survoksesta.
Saaristolaisleipä saa hapanimelän aromin puolukka­survoksesta. Kuva: Vesa-Matti Väärä

2 tai 3 leipää

1 l piimää

50 g hiivaa

3 dl siirappia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl puolukkasurvosta

3 dl kauraleseitä

3 dl kaljamaltaita

4 dl ruisjauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 tl suolaa

n. 1 l vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Kaikkia vehnäjauhoja ei välttämättä tarvita, taikina saa jäädä melko löysäksi. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.

Jaa taikina kahteen tai kolmeen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kohota noin puolitoista tuntia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen ja peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Paista leipiä kaikkiaan noin tunti ja 15 minuuttia. Saaristolaisleipä on parhaimmillaan päivän tai parin päästä paistamisesta.