Puolukka-rahkakakku
(12 annosta)
Pohja:
250 g Digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte:
6–7 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
500 g (2 purkkia) pehmeää maitorahkaa
1 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
3 rkl sitruunamehua
1 dl jäisiä puolukoita
Pinnan hyytelö:
2 liivatelehteä
200 g puolukoita
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Ota voi pehmenemään pöydälle. Rouhi keksit ja pehmeä voi murumaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sillä aikaa vaahdota kerma ja sekoita toisessa kulhossa rahka ja sokerit. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen varovasti sekoittaen. Lisää liivateliuos seokseen ohuena nauhana kaataen, jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset pakastepuolukat.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Valmista pinnan hyytelö. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata puolukat tarvittaessa ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos puolukkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä ainakin neljä tuntia.
Avaa irtopohjavuoka ja irrota kakku vuoasta, auta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele kakku esimerkiksi puolukanvarvuilla.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi