Rouskuseljanka
Pyöräytä karvarouskusaaliista ja kasviksista maittava keitto.
(4 annosta)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 perunaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 porkkanaa
200 g palsternakkaa
100 g juuriselleriä
2 rkl öljyä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
300 g ryöpättyjä karvarouskuja
1 pikkupurkki (70 g) tomaattipyreetä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia
1 maustekurkku
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
0,5 dl persiljaa
Kuori ja pilko sipulit ja kuori ja paloittele perunat ja juurekset. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia. Lisää ryöpätyt sienet, tomaattipyree ja mausteet. Kuumenna keitto. Kuutioi maustekurkku ja silppua persilja. Lisää ne keittoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Ryöppää rouskut
- Karvarousku kasvaa koivujen seuralaisena koko maassa. Sen paras satokausi on elokuusta syyskuun loppuun.
- Karvarouskun voi käyttää kokonaan, jos se on toukaton. Käsittele rouskut jo metsässä: poista irtoroskat ja halkaise sieni.
- Karvarouskut tulee ryöpätä ennen käyttöä. Keitä sieniä väljässä vedessä 10 minuuttia. Keittoaika lasketaan siitä, kun koko massa alkaa kiehua. Huuhtele sienet keittämisen jälkeen kylmässä, juoksevassa vedessä.
- Ryöppäämisen jälkeen rouskut voi pakastaa, säilöä tai valmistaa muulla tavoin ruuaksi.
- Litran vetoinen karvarouskusaalis on ryöpättynä noin 200 grammaa.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla