Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Etikkarouskut

Etikkarouskut kruunaavat syksyisen aterian.
Etikkarouskut maistuvat lämpimien ruokien lisukkeena, mutta kokeile niitä myös ruisleivän päällä.
Etikkarouskut maistuvat lämpimien ruokien lisukkeena, mutta kokeile niitä myös ruisleivän päällä. Kuva: Elina Lampela

200 g paloiteltuja ja ryöpättyjä karvarouskuja

Mausteliemi:

pieni punasipuli tai kaksi salottisipulia

3–5 valkosipulinkynttä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 dl etikkaa

3 dl vettä

1 dl sokeria

1 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

8 maustepippuria

2 laakerinlehteä

pari timjaminoksaa

Paloittele sipulit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Laita ryöpätyt sienet ja timjaminoksat puhtaaseen, kuumennettuun lasitölkkiin. Kaada mausteliemi päälle, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sienet ovat maukkaita jo seuraavana päivänä, mutta parhaimmillaan ne ovat, kun annat niiden marinoitua 2–3 päivää. Säilytä kylmässä. Oikein säilötyt etikkasienet säilyvät käytännössä ikuisuuden. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.