Etikkarouskut
Etikkarouskut kruunaavat syksyisen aterian.
200 g paloiteltuja ja ryöpättyjä karvarouskuja
Mausteliemi:
pieni punasipuli tai kaksi salottisipulia
3–5 valkosipulinkynttä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
8 maustepippuria
2 laakerinlehteä
pari timjaminoksaa
Paloittele sipulit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Laita ryöpätyt sienet ja timjaminoksat puhtaaseen, kuumennettuun lasitölkkiin. Kaada mausteliemi päälle, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sienet ovat maukkaita jo seuraavana päivänä, mutta parhaimmillaan ne ovat, kun annat niiden marinoitua 2–3 päivää. Säilytä kylmässä. Oikein säilötyt etikkasienet säilyvät käytännössä ikuisuuden. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Lumi ja pakkanen eivät nujerra kotimaista varhaisperunasatoa – juhannuspöydän herkku on turvassa muovien ja harsojen alla
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun