Simppeli siikakeitto
(4–5 annosta)
600 g siikafileetä
0,5–1 tl suolaa
0,5 sitruunan mehu
800 g perunoita
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 pieni purjo
(0,5 dl valkoviiniä)
2 tl kuivattua nokkosta
2 dl kuohukermaa
1 dl hienonnettua tilliä
Poista kalasta ruodot, leikkaa suupaloiksi ja mausta suolalla. Purista kalapalojen päälle puolikkaan sitruunan mehu ja laita kala jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.
Kuori ja paloittele perunat pieniksi paloiksi. Laita vesi ja liemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Halkaise sillä välin purjo, pese hyvin ja leikkaa pieneksi silpuksi. Lorauta keiton sekaan halutessasi hieman valkoviiniä ja lisää hienonnettu purjosilppu sekä kuivattu nokkonen.
Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma ja siikapalat. Anna keiton kuumentua niin, että kalapalat kypsyvät ja nosta sitten kattila liedeltä. Lisää päälle hienonnettua tilliä ja tarjoile.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla