Mustikka-suklaaleivokset
(n. 20 palaa)
200 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti 80 %)
100 g saksanpähkinöitä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl pakastemustikoita
Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vesihöyryä.
Paloittele saksanpähkinät sormin 3–4 osaan.
Vaahdota rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, pähkinäpalat ja hieman sulaneet mustikat.
Vuoraa noin 20 x 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan