Kerroskiisseli
(4 annosta)
Mustikkakiisseli:
5 dl vettä
2 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
3 tl perunajauhoja
Vaniljakiisseli:
5 dl maitoa
0,5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
Mittaa vesi, mustikat ja sokeri kattilaan. Anna kiehua parin minuutin ajan.
Sekoita perunajauhot puoleen desilitraan vettä. Kaada perunajauhosuurus kuumaan mustikkaliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lämmitä uudelleen, kunnes kiisseli pulpahtaa kerran tai pari.
Mittaa toiseen kattilaan maito, sokeri ja maissitärkkelys ja lämmitä kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kolmen minuutin ajan edelleen sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri.
Annostele jäähtyneet kiisselit jälkiruokakulhoihin: alimmaiseksi annos vaniljakiisseliä ja pinnalle varovasti annos mustikkakiisseliä.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata