Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kerroskiisseli

Kerroskiisseli kauniissa lasissa juhlistaa arkisenkin aterian.
Voit halutessasi lisätä kerroskiisselin päälle nokareen kermavaahtoa.
Voit halutessasi lisätä kerroskiisselin päälle nokareen kermavaahtoa. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

Mustikkakiisseli:

5 dl vettä

2 dl mustikoita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 dl sokeria

0,5 dl vettä

3 tl perunajauhoja

Vaniljakiisseli:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

5 dl maitoa

0,5 dl sokeria

2 rkl maissitärkkelystä

1 tl vaniljasokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa vesi, mustikat ja sokeri kattilaan. Anna kiehua parin minuutin ajan.

Sekoita perunajauhot puoleen desilitraan vettä. Kaada peruna­jauhosuurus kuumaan mustikkaliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lämmitä uudelleen, kunnes kiisseli pulpahtaa kerran tai pari.

Mittaa toiseen kattilaan maito, sokeri ja maissi­tärkkelys ja lämmitä kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kolmen minuutin ajan edelleen sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

Annostele jäähtyneet kiisselit jälkiruokakulhoihin: alimmaiseksi annos vaniljakiisseliä ja pinnalle varovasti annos mustikka­kiisseliä.