Linssi-juures-sienipihvit
(4 annosta)
1 tölkki (400 g) kypsiä punaisia linssejä
300 g juureksia (esim. porkkana tai juuriselleri) ja/tai jauhoista perunaa
1 pieni sipuli
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 kananmuna
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen:
öljyä
Valuta linssit. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja silppua sipuli. Murskaa kuivatut suppilovahverot. Yhdistä kaikki aineet kulhossa taikinaksi ja anna sen turvota noin puolen tunnin ajan.
Paista taikinasta pieniä kasvispihvejä öljytyssä lettupannussa miedolla lämmöllä. Anna ensin paistamasi puolen paistua kunnolla ennen pihvin kääntämistä, jotta juuresraaste ehtii kypsyä.
Tarjoa nokkosperunamuusin ja sitruunamehulla, sinapilla, sokeri- ja suolaripauksella sekä yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla