Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Linssi-juures-sienipihvit

Upota kuivattuja sieniä kasvispihvitaikinaan.
Kasvispihvejä voi tehdä kerralla suuren annoksen ja pakastaa osan vaikkapa eväitä varten.
Kasvispihvejä voi tehdä kerralla suuren annoksen ja pakastaa osan vaikkapa eväitä varten. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

1 tölkki (400 g) kypsiä punaisia linssejä

300 g juureksia (esim. porkkana tai juuriselleri) ja/tai jauhoista perunaa

1 pieni sipuli

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

kourallinen kuivattuja suppilovahveroita

1 kananmuna

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen:

öljyä

Valuta linssit. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja silppua sipuli. Murskaa kuivatut suppilovahverot. Yhdistä kaikki aineet kulhossa taikinaksi ja anna sen turvota noin puolen tunnin ajan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista taikinasta pieniä kasvispihvejä öljytyssä lettupannussa miedolla lämmöllä. Anna ensin paistamasi puolen paistua kunnolla ennen pihvin kääntämistä, jotta juuresraaste ehtii kypsyä.

Tarjoa nokkosperunamuusin ja sitruunamehulla, sinapilla, sokeri- ja suolaripauksella sekä yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.