Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokkosperunamuusi

Terästä perunamuusi kuivatulla nokkosella.
Nokkosperunamuusi maistuu vaikkapa kasvispihvien kanssa.
Nokkosperunamuusi maistuu vaikkapa kasvispihvien kanssa. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

1 kg jauhoisia perunoita

2–3 dl maitoa

2 rkl voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1–2 tl kuivattua, jauhettua nokkosta

1,5 tl suolaa

Kuori perunat, keitä ne pehmeiksi ja vatkaa kuohkeaksi soseeksi maidon ja voin kanssa. Lisää nokkosjauhe ja suola, tarkista koostumus ja anna vetäytyä hetken.

Vinkki! Jos et itse ole kuivannut nokkosia talven varalle, löydät nokkosjauhetta hyvin varustetusta ruokakaupasta.