Napolintorttu
(2–3 annosta)
2 levyä pakastettua lehtitaikinaa
Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Väliin ja päälle:
3 dl metsävadelmia
Sulata lehtitaikinalevyt ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeat ja rapeat. Anna jäähtyä.
Liota liivatelehtiä viisi minuuttia kylmässä vedessä.
Sekoita kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan kiisseliin. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto jäähtyneeseen maitokiisseliin.
Nosta puolet täytteestä paistetun lehtitaikinalevyn päälle ja levitä sen päälle puolet vadelmista. Paina kanneksi toinen taikinalevy ja levitä sen päälle loput täytteestä ja vadelmista.
Vinkki! Torttu kannattaa koota vasta juuri ennen tarjoilua, jotta lehtitaikinalevyt eivät sitkisty.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla