Sipuli-sienigalette
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g voita tai margariinia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
Täyte:
300 g punasipulia
200 g keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
20 g kuivattuja sieniä (esim. tatteja, suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai kantarelleja)
1 rkl siirappia
1 rkl balsamietikkaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl tuoretta rosmariinia
Laita ensin kuivatut sienet veteen likoamaan.
Valmista sitten taikina: Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi voi tai margariini joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Valuta vedessä pehmenneet sienet ja lisää ne pannulle. Lisää siirappi, etikka, suola ja rouhittu mustapippuri. Anna sipuli-sienitäytteen hautua miedolla lämmöllä vielä noin vartin verran. Silppua lopuksi mukaan hieman tuoretta rosmariinia.
Kauli tai taputtele taikinasta pyöreä, halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoinen levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinalevylle ja taita reunat täytteen päälle.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- 4 herkkua pääsiäispöytään: silkkistä parsakeittoa, appelsiinilohta, perinteistä pashaa ja murupiirakkaa
- Näin pekoni kannattaa säilyttää – avattu pakkaus on huonoin vaihtoehto
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata