Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sipuli-sienigalette

Tee kuivatuista sienistä ja sipulista maukas galette.
Sipulit haudutetaan pannulla makean meheviksi.
Sipulit haudutetaan pannulla makean meheviksi. Kuva: Elina Lampela

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

125 g voita tai margariinia

1 dl maustamatonta soijajogurttia

Täyte:

300 g punasipulia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

200 g keltasipulia

4 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

20 g kuivattuja sieniä (esim. tatteja, suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai kantarelleja)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl siirappia

1 rkl balsamietikkaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 tl tuoretta rosmariinia

Laita ensin kuivatut sienet veteen likoamaan.

Valmista sitten taikina: Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi voi tai margariini joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Valuta vedessä pehmenneet sienet ja lisää ne pannulle. Lisää siirappi, etikka, suola ja rouhittu mustapippuri. Anna sipuli-sienitäytteen hautua miedolla lämmöllä vielä noin vartin verran. Silppua lopuksi mukaan hieman tuoretta rosmariinia.

Kauli tai taputtele taikinasta pyöreä, halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoinen levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinalevylle ja taita reunat täytteen päälle.

Paista piirakkaa 225-astei­sessa uunissa noin 20 mi­nuuttia.