Näin käytät kuivattuja sieniä
Kuivatuissa sienissä maku- ja ravintoaineet säilyvät hyvin.
1. Kuivatut sienet kannattaa säilyttää ilmatiiviissä lasi- tai metallipurkissa tai paperipusseissa kuivassa ja pimeässä kaapissa. Oikeissa olosuhteissa kuivatut sienet säilyvät vuosikausia.
2. Kuivattuja sieniä voi käyttää samaan tapaan kuin tuoreitakin. Ennen ruuaksi valmistamista kuivatut sienet voi liottaa: 1 dl sieniä ja noin 3 dl vettä. Sopiva liotusaika on 15–30 minuuttia.
3. Ohutmaltoisia kuivattuja sieniä voi käyttää liottamattakin. Kokeile murustella niitä suoraan keittoon, kastikkeeseen tai taikinan sekaan.
4. Kuivattuja sieniä voi myös jauhaa morttelissa ja käyttää ruuissa mausteen tavoin.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- MTK:n Viljanen haluaa pysäyttää ulkomaisen ruoan tuontivyöryn: ”Se lisää kotimaisen ruoan hintapainetta”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin