Naapurin tädin marjapiirakka
(10–12 annosta)
175 g voita tai leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
5–6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 dl metsämarjoja
Päälle:
1 tölkki kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Anna rasvan pehmentyä huoneenlämmössä. Vaahdota pehmennyt rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhot rasva-sokeri-munaseokseen. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai suureen piirakkavuokaan. Levitä päälle pakastettuja tai tuoreita marjoja. Paista noin 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Vatkaa haarukalla yhteen kermaviili, muna ja sokerit ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle