Siikaceviche
Kotimaisista kaloista erityisesti siika sopii cevicheen.
(3–4 annosta)
1 siikafilee (300–400 g)
2–3 limettiä
1 mieto chilipalko
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
pienen punasipulin puolikas
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
ripaus sokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
kourallinen tuoreita korianterinlehtiä
Paloittele ruodoton siikafilee pieniksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Poista chilistä siemenet ja silppua palko. Kuori ja silppua punasipulin puolikas ja valkosipulinkynsi ja riivi korianterista lehdet.
Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa 2–3 tunnin ajan ja tarjoa alkupalana.
Siikaa cevicheen
- Ceviche on eteläamerikkalaista alkuperää oleva ruokalaji, jossa kala raakakypsytetään limettimehun hapolla.
- Cevicheen sopivat vaaleat kalalajit, kotimaisista erityisesti siika.
- Ceviche tuo hapokkaan säväyksen vaikkapa saaristolaispöytätyyliseen alkupalakattaukseen.
- Evira suosittelee, että raakakypsytettävät kalat pakastetaan ennen käyttöä mahdollisten loisten hävittämiseksi.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla