Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Siikaceviche

Kotimaisista kaloista erityisesti siika sopii cevicheen.
Aromikas siikaceviche tuo uusia sävyjä juhla-­aterian alkupaloihin tai saaristolaispöytään.
Aromikas siikaceviche tuo uusia sävyjä juhla-­aterian alkupaloihin tai saaristolaispöytään. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(3–4 annosta)

1 siikafilee (300–400 g)

2–3 limettiä

1 mieto chilipalko

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

pienen punasipulin puolikas

1 pieni valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

ripaus sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

kourallinen tuoreita korianterinlehtiä

Paloittele ruodoton siikafilee pieniksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Poista chilistä siemenet ja silppua palko. Kuori ja silppua punasipulin puolikas ja valkosipulinkynsi ja riivi korianterista lehdet.

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa 2–3 tunnin ajan ja tarjoa alkupalana.

Siikaa cevicheen

  • Ceviche on eteläamerikkalaista alkuperää oleva ruokalaji, jossa kala raakakypsytetään limettimehun hapolla.
  • Cevicheen sopivat vaaleat kalalajit, kotimaisista erityisesti siika.
  • Ceviche tuo hapokkaan säväyksen vaikkapa saaristolaispöytätyyliseen alkupalakattaukseen.
  • Evira suosittelee, että raakakypsytettävät kalat pakastetaan ennen käyttöä mahdollisten loisten hävittämiseksi.