Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vuohenjuustosalaatti ja mansikkakastike

Ahomansikka on parhaimmillaan tuoreena. Siitä syntyy ihana vinegretti salaatille.
Annostele mansikka­vinegretti raitoina salaatin päälle.
Annostele mansikka­vinegretti raitoina salaatin päälle. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 alkuruoka-annosta)

1 pussillinen jääsalaattia

kourallinen vuohenputken tai ahomansikan pieniä lehtiä

1 suuri päärynä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

150 g vuohenjuustoa

Vinegretti:

noin 2 dl aho- ja/tai puutarhamansikoita

2 rkl öljyä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl valkoviinietikkaa

0,5 tl sinappia

ripaus suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele salaatti ja villivihannesten lehdet ja revi salaatti annospalakokoiseksi. Lohko päärynä ja leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi.

Soseuta kaikki vinegretin ainekset tehosekoittimessa.