Mustikkakukko
(5–6 annosta)
200 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
3,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
6–7 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
1 dl sokeria
(0,5 dl tai tarpeen mukaan perunajauhoja)
Lisukkeeksi:
vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Kääntele sekaan ruisjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Erota taikinasta reilu puolet. Taputtele se noin 20-senttisen uunivuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeuteen. Muotoile lopusta taikinasta kansi esimerkiksi leivinpaperin avulla.
Sekoita mustikoihin sokeri. Pakastetut mustikat ovat tuoreita vetisempiä, joten niiden joukkoon voi lisätä myös hieman perunajauhoja. Kaada mustikkatäyte taikinapohjan päälle ja asettele kaulittu tai käsin litteäksi taputeltu piiraskansi täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu