Mausteiset etikkarouskut
(n. 4 dl valmista säilykettä)
200 g ryöpättyjä karva-, kangas- tai haaparouskuja
2 mietoa chilipalkoa
6 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
3 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl korianterinsiemeniä
Puhdista rouskut sieniharjalla ja ryöppää ne keittämällä runsaassa vedessä 10 minuuttia.
Paloittele ryöpätyt rouskut sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi chili, valkosipulit ja inkivääri.
Asettele rouskut, chili-, valkosipuli- ja inkivääripalat puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin. Käytä joko yhtä neljän desilitran lasipurkkia tai kahta kahden desilitran lasipurkkia.
Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja korianterinsiemenet. Anna liemen kiehahtaa. Kaada kuuma liemi purkkeihin, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.
Anna sienten marinoitua viikon verran. Säilytä kylmässä. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla