Puolukkaposset
Puolukkaposset on maukas ja helppo jälkiruoka.
(4 annosta)
3–4 dl puolukoita
0,5 dl vettä
3 dl kuohukermaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kiehauta puolukat veden kanssa ja anna poreilla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Survo marjat rikki ja siivilöi mehu talteen. Tarvitset noin 1,5 dl puolukkamehua.
Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja vaniljasokeri koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon puolukkamehu, sekoita ja keitä vielä pari minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada hyytelö annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Koristele annokset tuoreilla puolukoilla.
Vinkki! Possetiin eli puolukkakermahyytelöön ei tarvita liivatetta, sillä puolukan hapot hyydyttävät kermaseoksen.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Lumi ja pakkanen eivät nujerra kotimaista varhaisperunasatoa – juhannuspöydän herkku on turvassa muovien ja harsojen alla
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun