Sileä sienikeitto
(4 alkukeittoannosta)
noin 20 g kuivattuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 pieni sipuli
2 rkl rasvaa
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
1 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4–8 rkl vahvaa kahvijuomaa
suolaa
Pinnalle:
ruohosipulisilppua
Murentele kuivatut sienet. Kuori sipuli ja silppua se hyvin hienoksi.
Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipulisilppu ja kuullota, varo ruskistamasta. Ripottele päälle vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä samalla sekoittaen. Sekoita mukaan hienoksi murennellut sienet.
Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää kerma.
Mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja kahvilla. Käytä kahvia ensin 4 rkl ja halutessasi lisää. Valmiissa keitossa kahvi ei varsinaisesti maistu mutta antaa pientä karvautta, joka täydentää sienten makua.
Annostele keitto kulhoihin ja koristele silputulla ruohosipulilla.
Vinkki! Jos haluat keitosta täysin sileää, soseuta se sauvasekoittimella.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla