Lasimestarin tofu
Lasimestarin sillin kasvisversio tehdään tofusta. Valmista säilyke päivää ennen tarjoilua.
300 g savutofua
1 pieni porkkana
1 pieni punasipuli
3 cm:n pala inkivääriä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 tl suolaa
10 maustepippuria
8 katajanmarjaa
3 laakerinlehteä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi.
Lado tofusiivut, porkkanat, sipulit ja inkiväärit 6 dl:n vetoiseen lasipurkkiin kerroksittain.
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä pari minuuttia. Kaada liemi purkkiin muiden ainesten päälle. Anna maustua vähintään yön yli.
Lasimestarin tofu säilyy jääkaapissa reilun viikon.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata