Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lasimestarin tofu

Lasimestarin sillin kasvisversio tehdään tofusta. Valmista säilyke päivää ennen tarjoilua.
Joulun alkupalapöytään ui sillin sijaan tofu. Savu ei kuulu lasimestarin silliin, mutta kasvisversiossa savutofu antaa mukavan aromin.
Joulun alkupalapöytään ui sillin sijaan tofu. Savu ei kuulu lasimestarin silliin, mutta kasvisversiossa savutofu antaa mukavan aromin. Kuva: Elina Lampela

300 g savutofua

1 pieni porkkana

1 pieni punasipuli

3 cm:n pala inkivääriä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liemi:

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

2 dl vettä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 tl suolaa

10 maustepippuria

8 katajanmarjaa

3 laakerinlehteä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi.

Lado tofusiivut, porkkanat, sipulit ja inkiväärit 6 dl:n vetoiseen lasipurkkiin kerroksittain.

Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä pari minuuttia. Kaada liemi purkkiin muiden ainesten päälle. Anna maustua vähintään yön yli.

Lasimestarin tofu säilyy jääkaapissa reilun viikon.